Forslag til fremlæggelse ved den ekstraordinære generalforsamling

Baggrund:
I forbindelse med sidste års generalforsamling blev der fremsat forslag om at omstændigheder undersøges og evt. regelsæt udarbejdes i forbindelse med opsætning af solcelleanlæg.

I den forbindelse blev det ved generalforsamlingen besluttet at ”bestyrelsen udarbejder et eller flere forslag, som sættes til afstemning på en ekstraordinær generalforsamling. Bestyrelsen indhenter eksternt input, bl.a. fra kommunen, i det omfang det skønnes nødvendigt”

Oplæg:
Bestyrelsen har i det forløbne år været i dialog med kommunen, og har i den forbindelse kunnet konstatere en klar ændring i kommunens måde at håndtere ændringer ved vores ejendomme på.
Indtil der kom sager omkring opsætning af solceller – har der fra kommunens side været meget klare tilkendegivelser i alle sager hvor der skulle ske ændringer på vores huse. Af den servitut der dækker ejerlaugets ejendomme fremgår det at ”Der må ikke på ejendommen finde sådanne forandringer sted, at helhedsindtrykket af kvarteret ændres”. Dette har kommunen hidtil praktiseret ved en relativ stram tolkning. En tolkning der er styrket af at vores område jf. Kommuneplanen af 2009 er udlagt til kulturmiljøområde, hvilket bl.a. betyder at man ønsker at bevare områdets særlige karakter.

I bestyrelsen har vi ligeledes praktiseret vores vurdering ud fra nævnte servitut, idet vi har set vigtigheden heraf i kommunens praksis. Derudover er der enighed i bestyrelsen om at vi ønsker en bevarelse af vores dejlige område, så det på en og samme tid bevarer sit præg, samtidig med at der er plads til individuel tilpasning - så længe det ikke ødelægger helhedsindtrykket af området.

I forbindelse med opsætning af solceller har kommunen imidlertid ændret deres praksis i væsentligt grad, idet de henviser til at solceller ikke er ændring af selve ejendommen – da solceller monteres ovenpå det oprindelige materiale! Denne praksis betyder ligeledes at kommunen ikke mener at den skal forholde sig til servitutten i denne type sager. Vi ønsker som bestyrelse at området fortsat fremstår som en helhed – uanset om der er tale om solceller eller øvrige ændringer på en ejendom.

Vi vil derfor foreslå at der tages skridt til ændring af lokalplanen for området, således at Intentionen bag servitutten – at helhedsindtrykket af kvarteret bevares – gælder for alle ændringer på ejendommen, herunder også sol celler.

Hvis vi beslutter at der ikke er behov for at udarbejde en lokalplan for vores område, vil det samtidig betyde, at solcelleanlæg der dækker hele tagfladen, vil være en mulighed. På samme måde vil andre lignende ændringer af ejendommen (f.eks. montering af andet materiale ovenpå dele af ejendommen) kunne blive gennemført med deraf følgende risiko for ændring af områdets karakter.

Der skal herefter stemmes om følgende forslag:
Vi henstiller til kommunen at der udarbejdes en Lokalplan for området der inddrager hensynet til helhedsindtrykket i vores område og derved viderefører intentionen i vores servitut.